Krokuswerkvakantie

Volg ons op:

De voorbije week is er weer heel wat veranderd in de badkamer op de zolderverdieping van Au Bord de la Source. Ik legde de electrische bekabeling in de wanden van de douche en het toilet en bekleedde het grootste deel van die wanden en het plafond met watervaste gyprocplaten. In de wand tussen de douche en de rest van de badkamer, knutselde ik een venster in mekaar. Zo is die wand volledig dicht zodat de badkamer niet helemaal ondergespetterd wordt tijdens het douchen. Anderzijds blijven we maximaal van het daglicht genieten.  Bovendien versterken we zo de landelijke sfeer van het geheel. In het lage deel van het dak, achter de douche en het toilet, hebben we een dienstruimte gelaten. Via een klein deurtje heb je daar toegang toe. Het deurtje zat oorspronkelijk in een valse wand op dezelfde zolder, maar was eigenlijk 30 cm te hoog om in die lage wand te ebruiken. Ik heb het dan maar uit elkaar gehaald en ingekort. Het is de bedoeling om in die ‘dienstruime’ allerlei gerief een plaats te geven dat normaal op een zolder thuis hoort, zoals kerstversiering. Aan de overkant maakte ik onder het lage dakdeel een ingemaakte kast. Die zal dan weer dienen om handdoeken, decoratie en ander materiaal, nodig voor de kamer, te leggen. Samen met Ollie, het vriendje van Emma, heb ik de leembezetting  van de muur van de zijgevel verwijderd en de voegen uitgekapt. Omdat de schoorstenen binnen in de dikke gevelmuren zijn ingewerkt, bestaat de muur uit een mengeling van natuursteen en bakstenen. Deze laatste zijn vrij groot omdat ze nog origineel, handgemaakt zijn. De vrijgemaakte, ruwe muur straalt stevigheid, ambacht en originaliteit uit. Na het opvoegen beslissen we of we hem gewoon zo houden of met kalkverf zullen schilderen.

 

Dit bericht is geplaatst in Verbouwingen. Bookmark de permalink.