Brandweercommandant

Volg ons op:

Bij de gites de Wallonie had men ons verteld dat we bij de gemeente een toelating moesten vragen om te mogen kamers met ontbijt verhuren.  Zaterdag 25 februari moesten we voor de bouwvergunning voor het schilderen van de gevel naar de dienst stedenbouw.  En passant vroegen we naar de formulieren die we moeten invullen om zo’n toelating te krijgen voor een B&B.  Verkeerde dienst.  De vriendelijke dame van stedenbouw verwees ons door naar de brandweer.  Dat is hun bevoegdheid blijkbaar.  Op goed geluk gingen we op de terugweg even langs de brandweerkazerne.  2 vriendelijke brandweermannen nodigden ons uit in hun bureau.  “Wat willen jullie doen?” “Kamers verhuren op een zolderverdiep? Dat is niet mogelijk”! zei de commandant vriendelijk.  Oei dat was schrikken.  We vroegen hem of hij eens wilde langskomen om te zien wat er wel mogelijk zou zijn.  Hij beloofde na 16 uur langs te komen.  Wat een snelle service…

Thuis gekomen vroeg ik Kris om me even te helpen met het aanbrengen van een nieuwe haarkleur.  Dat ging snel en gemakkelijk en het was nog maar 14 uur.  Halfweg het potje ging de bel.  Ja hoor, daar stond de brandweercommandant.  Ik zag eruit als een overjaarse punkster met allemaal dikke pieken recht omhoog.  De stoere brandweercommandant wist niet goed hoe hij me moest bekijken.  Ik deed maar alsof er niets aan de hand was en ik altijd zo rondloop in huis… Enfin Kris deed de rondleiding en na een grondige inspectie kregen we het verdict van de commandant.  Een brandvrij sas en een brandvrije deur zijn absoluut noodzakelijk.  Te plaatsen door een erkende schrijwerker. Als we dit hebben afgewerkt en als de elektriciteit gekeurd is, mogen we hem nog eens uitnodigen en dan zouden we het felbegeerde attest kunnen krijgen.

Tussen elke 5 zinnen die hij sprak werd hij echter opgebeld.  Mijn kleuring mocht maar 30 minuten opzitten, maar ondertussen was er al ruim een uur verstreken.  Ik glipte weg om de verf uit te spoelen die ondertussen beenhard was geworden.  Toen ik terugkwam zat onze commandant nog steeds te telefoneren.

Als afronding vertelde hij ons dat hij in opdracht van de burgemeester was begonnen met een controle van alle gites en B&B’s.  Jammer genoeg waren er weinig die beschikten over de nodige ‘attestations’.  Hij had veel werk, onze stoere brandweercommandant.

Amélie was alvast in de wolken met het bezoek van Sam de brandweerman. En wij ook, nu we weten dat we de ‘attestation’ kunnen krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Verbouwingen. Bookmark de permalink.

Een reactie op Brandweercommandant

 1. Jeff schreef:

  Hello Siska en Kris,

  Een prachtig verhaal! Elke hindernis wordt weggenomen, en als de brandweer daarbij help! 😉

  Zeg, zetten jullie enkele foto’s van de peunkster op de site? Hihi!

  Succes met jullie onderneming,

  Jeff

Reacties zijn gesloten.