Stand van zaken met de nieuwe familiekamer Louis-Philippe – klaar 1/07/2014

Volg ons op:

DSC_0466

DSC_0467

DSC_0460

DSC_0468

DSC_0459

Hallo, we hebben een tijdje weinig van ons laten horen… maar zijn er wel hard tegenaan gegaan om de werken in het huis te laten opschieten. En, niet te vergeten, in combinatie met de ontvangst van talrijke klanten voor de kamer ‘Marie-Antoinette’ !
De stand van zaken in de kamer Louis-Philippe is devolgende : de badkamer is zo goed als klaar. Er moeten nog twee deurtjes worden ingewerkt. Eén om een kastje voor toiletproducten af te sluiten en een ander om een toezichtsruimte voor de warm en koud water-circuits te kunnen afsluiten. Alles is geschilderd, maar de eindlaag gaan we pas geven als we niet meer met grote spullen doorheen de badkamer naar de andere kamers moeten sleuren. Het halletje tussen de verschillende kamers is geïsoleerd, met gyprocplaten afgewerkt en geplamuurd. De natuurstenen muren in de grote slaapkamer zijn vrijgemaakt, de voegen zijn uitgekapt en het totale oppervlak is voor 3/4de opnieuw gevoegd. In die natuurstenen muren zijn de inbouwdozen voor de lichtschakelaars en stopcontacten ook ingewerkt. Er is al een serieuze aanzet gegeven tot de constructie van een ingemaakte kast tegen de wand en rondom rond de toegangsdeur. We hebben ook voldoende kastdeuren gevonden via 2de hands. Er ligt een geluidswerende ondervloer, incl. op het trapje van het halletje. De vensteropening is verder afgewerkt met gyprocplaten en knauf. De marmeren vensterbank van vroeger is terug geplaatst. De muur aan de kant van de straat is schoon gemaakt: behangpapier en lijmresten verwijderd, grote gaten waar de bekleding onstabiel was door lemig pleisterwerk werden opgevuld met plamuur. De gebarsten plafond is bekleed met gyprocplaten. De naden en ongelijkheden werden in verschillende stappen en fasen geplamuurd. De plafond is in de grondverf gezet en kreeg het voorbije weekend twee afwerkingslagen. Siska heeft de onderdelen voor het hoofdeinde van het bed afgeschuurd en in de grondverf en een eerste afwerkingslaag gezet. Idem met een oude boekenkast die bestemd is voor de tweede kamer, een salon waarvan de kwaliteitsvolle zetel kan opengeklapt worden tot een dubbel bed voor twee kinderen of voor een bevriend koppel. Daar heb ik het plafond geïsoleerd en bekleed met gyprocplaten. Ook dat plafond is inmiddels vlak gezet met plamuur, is ook al in de grondverf gezet en kreeg ook reeds twee eindlagen. De raamopeningen werden bijgeplamuurd (er waren spleten in gekomen bij de plaatsing van de nieuwe ramen). Daar was ik begonnen met het schilderen van de muren. Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Verbouwingen. Bookmark de permalink.

Een reactie op Stand van zaken met de nieuwe familiekamer Louis-Philippe – klaar 1/07/2014

  1. yves Benb schreef:

    Amai, jullie zijn nogal handig om alles zelf te kunnen renoveren.
    Ik wens jullie een goeie vordering van de werken en hopelijk kunnen jullie openen op 1/07/2014. Ik wens het jullie van harte toe alleszins.
    Groetjes yves

Reacties zijn gesloten.