Werkweekend 20-22 januari

Volg ons op:


   
Hallo, dit weekend ben ik verder gaan werken op de zolderverdieping.

Je weet wel, waar we onze romantische Marie-Antoinette kamer willen realiseren.
Het raamwerk voor het hangtoilet moest nog stevig bevestigd worden aan de dakconstructie. Toen bleek dat er wat speling zat op de bouten van de gebinten. Die heb ik meteen allemaal gecontroleerd en waar nodig stevig aangetrokken.
Vervolgens heb ik de wanden van de hal van de zolderkamer beginnen dicht maken. Daarvoor maak ik eerst een lattenconstructie waarop de gipsplaten kunnen vastgeschroefd worden.
Omdat het veel beter bij het huis past en we het ook mooier vinden, heb ik de balken van het gebinte zichtbaar trachten te houden.
Het was wel een heel puzzelwerk om de wand tussen de balken dicht te maken. Maar het loont wel de moeite.
Ook de plaatsing van de andere scheidingswanden in de hal en het badkamergedeelte is niet zo eenvoudig, want alle maten zijn anders omdat er eigenlijk geen enkele muur in het huis mooi haaks op de andere staat. Vooraleer ik de wanden ook langs de andere zijde dicht maak, bouw ik alle elektrische leidingen en waterleidingen in en breng ik een dikke isolatielaag aan. Enerzijds om de warmte op zolder binnenkamers te houden en anderzijds om bijvoorbeeld van de wc een rustig en geluidsdicht plekje te maken… Zo kan iedereen ‘op zijn gemak’ zijn!

Aan het einde van ‘t weekend was het dichten van de inkomhal van de zolder al aardig opgeschoten en was één van de douchewanden reeds gedeeltelijk bekleed met watervaste gipsplaat. Die zal uiteindelijk worden afgewerkt met een bekleding van rivierkeitjes.

Kris

Dit bericht is geplaatst in Verbouwingen. Bookmark de permalink.