Werkweekend 3 en 4 februari 2012

Volg ons op:

  
Omdat Siska op zondag 5 februari een uitstap met onze vrienden compostmeesters organiseerde, heb ik het werkweekend een dagje vervroegd. Ik vertrok donderdagavond en kwam zaterdagnacht terug naar huis. Vrijdagochtend begon al goed : ik had de radio net opgezet, of alle elektriciteit viel uit! Het bleek een algemene stroompanne te zijn, en het duurde tot 11u tot alles weer in orde was. Ondertussen heb ik de spiegel geplaatst in de grote oude kader die op de schoorsteen van het salon hangt. Dat geeft een mooi effect in de kamer, vooral met de weerspiegeling van de kristallen luster. Ik heb in het salon ook nog een paar plinten vastgemaakt. Een uitsparing gelaten waar de antieke staanklok een definitieve plek moet krijgen. Dat wordt nog fijn regelwerk, om die waterpas tegen de muur te plaatsen en het mechanisme terug aan de praat te krijgen.

Vrijdag is schrijnwerker Christophe ook langs gekomen om nog enkele opmetingen te doen voor een prijsofferte voor enkele nieuwe ramen aan de achterzijde van het huis.

Maar verder kon ik aan de slag op zolder, om de doucheruimte verder in te richten. Daarvoor moest ik met planken en latten het geraamte van de wanden verder uittimmeren. En nadien bekleden met watervaste Gyproc-platen. De doucheruimte krijgt nu al aardig vorm, de eerste lichten zitten reeds ingebouwd, en ik ben ook reeds gestart met de afwerking rondom het Velux-raam.

Ik kreeg ook nog bezoek van de dakwerker die zich kwam verontschuldigen omdat de vorige afspraak was misgelopen en om te zeggen dat hij door de sneeuw nog steeds niet op het dak kon voor controle… Volgende week lukt het dan misschien wel eens!

En verder leverde onze buurman een karrevrachtje brandhout op maat, zoals we het enkele weken geleden bij hem hadden besteld. Dat moest dan ook even ‘tussendoor’ de kelder in.

Hoewel de thermometer heel lage temperaturen aangaf (vrijdagnacht tot -16°C), kon ik het met de houtkachels en de centrale verwarming voldoende warm houden. Op de onverwarmde, maar goed geïsoleerde zolder, was het echt aangenaam om werken.

Tot volgend verslag,

Kris
 

 

Dit bericht is geplaatst in Verbouwingen. Bookmark de permalink.