top of page
zomer - été.JPG

Duurzaam toerisme

Welkom fietsers

De Ravel passeert vlakbij onze B&B. Zo kan je dus snel aansluiten op het netwerk Points Noeuds en Ravels .

Wij beschikken over een kleine werkplaats waar Kris of jij zelf kleine herstellingen kan uitvoeren. En natuurlijk kan je de batterij van je e-bike bij ons opladen.

fietsenkotje - fietsenstalling.jpg
Welkom Velo.png
signalering_edited.png
afgesloten fietsenstalling
wandelkaart.png
Boek met routes  & fietskaarten beschikbaar
café.png
ontbijt geschikt voor sporters
picknickmand.png
gezonde & gevarieerde picknickmand voor sporters
kit-medical.png
EHBO doos

Duurzaam ondernemen 

We bouwen momenteel zelf een uitbreiding van het huis, waarin een grote keuken en eetkamer voor de gasten wordt ondergebracht. Deze uitbreiding is zodanig geïsoleerd, dat het zo goed als een passief gebouw is. We vangen regenwater en bronwater op en gebruiken het voor de wasmachine en de toiletten. De zonnepanelen die we op het naar het zuiden gerichte dak hebben laten plaatsen, produceren een aanzienlijk deel van onze elektriciteit. 

Wij trachten zo weinig mogelijk afval te produceren door verstandig aan te kopen, herbruikbare verpakkingen te gebruiken, en keuken- en tuinafval te composteren. De appels van onze  boomgaard laten we in een lokale perserij persen en in herbruikbare flessen bottelen.

Onze tuin bestaat uit een gevarieerd terrein met een vijvertje en moeras, borders met inheemse planten, bomen en struiken, rotspartijen, een boomgaard met appelaars, een aanplanting met klein fruit en takkenmuren. De variatie in het terrein zorgt voor een grote biodiversiteit van o.a. insecten, amfibieën en vogels. Daarvoor kreeg onze tuin van Natagora het Réseau Nature-label.  De zelfgemaakte compost gebruiken we in de tuin, het snoeiafval verwerken we in takkenmuren; zo blijven de meest grondstoffen in de tuin in een kringloopsysteem. 

Wij zijn fan van lokale producten en korte keten en werken samen met lokale leveranciers, zowel voor het onderhoud van bijvoorbeeld de verwarmingsinstallatie,  als voor onze bevoorrading met brood, vlees, kaas, groenten en andere lokale producten. Maak hier kennis met onze lokale leveranciers.

bottom of page